Hacamat

Kan Aldırmak Hacamat Yerine Geçer mi?

Bilindiği üzere vücuttaki fazla kan kalp ve beyin sektelerine sinirsel rahatsızlıklar, allerji gibi bir çok hastalığa sebeb olmaktadır. Hacamatla; işte bu fazla kan ve deri altındaki kirli kanlar dışarı çıkartılır. Deri altındaki kılcal damarlarda kan dolaşımı normal dolaşıma nazaran daha yavaş yürüdüğünden yıllarca bu kanlarda temizlenmeme oranı artar. Bu sebebten dolayı vücutta çeşitli rahatsızlıklar (baş ağrısı, bel ağrısı, diz ağrısı, uyuşukluk, tembellik, ağırlık,vs.) baş gösterir. Hacamat ile deri altındaki bu rahatsızlıklara sebeb olan kan dışarı çıkartılarak kanın rahatça dolaşması sağlanmış olur. (Damardan kan vermede ise bu faydalar sağlanamaz.)

Hacamat yapmak için deri vakumlanıp çizildiği anda beyin tarafından tabii morfin olan ENDORBHİNS salgılaması başlar, kan dolaşımı hızlanır ve vücuttaki mukavemet güçleri harekete geçer, vücuttaki zararlı kollestrol (LDL) oranı düşmeye başlar ve faydalı kollestrol (HDL) artmaya başlar.

Ayrıca vücuttaki tabii kortizonun çoğaldığı Mısırlı Dr. Macide Amir tarafından klinik çalışmalar ve analizler neticesinde isbatlanmıştır.

Bu faydalar kan, damardan alındığında yeterince sağlanamaz.

Alınan Kanın Başkasında Kullanılmasının (Kan Naklinin) Zararları

Abdullah b. Zübeyr (r.a.)’den rivâyetle: “Bir defasında Peygamber (s.a.v.) kan aldırıp alınan kanı bana verdi ve: “Haydi bu kanı alıp götür! İnsan, köpek ve yırtıcı hayvan yalamaması için toprağa göm!” buyurdu.

Kan naklinin hepatit, (karaciğer iltihaplanması) bulaşıcı sarılık ve AIDS gibi istenmeyen yan tesirleri vardır. İzmir’de, 1996 yılında yaşanan olayda, doktorlar erken doğan Y.O.’nun kanının değişmesine karar verdi. Aile ise kanı Kızılay’ dan temin etti. Ancak Kızılay’dan alınan ve bebek Y.O.’ya nakledilen kanda AIDS hastalığına neden olan HIV virüsünün bulunduğu ortaya çıktı. Başka bir olay da 2011 senesinde İstanbul’da yaşandı. Farklı hastanelerde 3 hastaya Kızılay’dan alınan kan yoluyla HIV bulaştı. Kan alanlardan ikisi öldü. Bir kadın bebeğini düşürdü.1

Gerçek tehlike ise Non A -non B Hepatitidir . Birden fazla nakillerde bu risk onda birdir. Siroz, kronik hepatit ve ölüm meydana gelebilir. Bu enfeksiyonun virüsü bulunamamıştır ve herhangi bir tarama testi yoktur.

Sağlık Bakanlığı Kan Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Fevzi Altuntaş akrabalardan yapılan kan nakillerinde riskin daha da büyüdüğünü ve ölümcül bir komplikasyon olan Transfüzyon ilişkili Graft Versus Host hastalığının görülme riskinin olduğu söylemiştir Bu hastalık kan naklinde nadir görülen, fakat ortaya çıktığında ‘’yüzde 90 oranında ölümle sonuçlanabilen’’ çok ciddi bir komplikasyondur.

Eğer âcil bir ameliyata ihtiyaç varsa, bir yol daha vardır: Hastada ameliyat sırasında kaybedilen kan tekrar hastaya verilir. Buna Intra Operative Sal Vage denir.

Kan hastadan aspire edilir, yıkanır ve tekrar hastaya 9 dakikada 3 ünite gidecek şekilde verilir. Özet olarak; kesinlikle transfüzyon kanı almayınız, mutlaka almanız gerekirse, en iyisi kendi kanınızdır.

1) http://www.haber7.com/haber/20120209/Ikinci-hastalikli-kan-faciasi-3-olu.php

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu